Portretfotografie

Een eerste indruk maak je maar één keer – laat het een goede zijn met zakelijke portretfotografie van Epsilon Studios. Of het nu gaat om portretfoto’s voor jezelf of bedrijfsportretten van alle medewerkers: wij bieden zakelijke portretfotografie aan in onze studio in Eindhoven of op locatie door heel het land.

"We werken al een aantal jaren naar volle tevredenheid met Epsilon Studios samen. Met de zakelijke portretten van onze medewerkers hebben onze ‘Ictivianen’ op professionele wijze een gezicht gekregen."

— Ivon Kleindorst, Ictivity

Waarom zakelijke portretten aan ons toevertrouwen?

Onze professionaliteit is onze hoogste prioriteit.

Flexibel inzetbaar

Last-minute én torenhoge eisen? Wij denken altijd met je mee.

Snelle levertijd

Standaard binnen 3 werkdagen, nóg sneller in overleg.

Vaste prijzen

Onze prijzen worden vooraf bepaald en staan vast.

Ruime ervaring

Meer dan 200 bedrijven uit diverse sectoren gingen je voor.

Snelle previews

Kijk real-time met ons mee en deel direct op social media.

Eigen studio

Professionele foto- & videostudio van 150m² in Eindhoven.

Groot netwerk

Vaste leveranciers voor o.a. stylisten, modellen en locaties.

High-end apparatuur

Wij bezitten de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur.

Wil jij ook goede portretten?

Neem contact op!

Veelgestelde vragen over portretfotografie

Zakelijke portretfotografie (bedrijfsportretten) gaat over het fotograferen van personen in een zakelijke context. Hier vallen ondernemers én werknemers onder. Meestal is de persoon van hoofd tot ongeveer de schouders te zien (headshot). Sommige portretten maken we echter ook van top tot teen (full-body). Andere portretten maken we in de omgeving, zoals op kantoor (environmental). Een goede zakelijke portretfoto is correct belicht, heeft een rustige achtergrond en toont een frisse expressie van het onderwerp. Zakelijke portretten worden ook vaak ingezet als zakelijke profielfoto’s voor bijvoorbeeld LinkedIn en het intranet.

Zakelijke portret- en bedrijfsfotografie geeft je bedrijf een gezicht: uit hoeveel mensen bestaan jullie? Hoe zien zij er uit en hoe komen zij over op klanten en relaties? Het helpt natuurlijk als alle foto’s door dezelfde fotograaf zijn geschoten, met dezelfde compositie en belichting. Dat straalt transparantie, authenticiteit en professionaliteit uit.

Lees meer onder het belang van zakelijke portretten (personeelsfoto’s) via onze blogpost.

We hebben een apart artikel gewijd aan het onderwerp wat zijn de kosten van portretfotografie. De kosten van een professionele portretfoto liggen sterk aan de eisen van de klant. De kosten zijn per persoon: dat betekent dat het voor ons een stuk efficiënter is om twintig mensen in één keer te fotograferen, dan drie mensen per opdracht. Allebei die scenario’s zijn uiteraard mogelijk, maar verschillen wel in prijs. De meeste bedrijven komen uit op ongeveer €25 tot €50 per persoon, excl. ons starttarief van €99 en eventuele reiskosten (€ 0,99 per km). Het nabewerken van de foto’s is hier bij de prijs inbegrepen. Voor een exact prijsvoorstel mag je gerust contact met ons opnemen

Portretfoto’s kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ervaring leert dat de professionele portretfoto’s die wij schieten voornamelijk gebruikt worden voor websites (de ‘over ons’ pagina), biografieën van boeken en blogs, personal branding, social media profielen zoals LinkedIn en Facebook, smoelenboeken, intranet, jaarverslagen, CV, visitekaartjes en veel meer. Kortom: je kan alle kanten op met een goede portretfoto.

De belangrijkste taak van een zakelijke portretfotograaf is het menselijke aspect: alles valt of staat bij het maken van een connectie met de persoon je fotografeert. Wij werken doorgaans niet met modellen, maar met ‘gewone’ mensen – die ene collega, een ondernemer of een atleet. Het is dus aan ons de taak om de persoon op zijn of haar gemak te stellen, zodat het onderwerp zo goed mogelijk op de foto staat. Dat lukt ons, met de nodige grapjes en complimenten, altijd. 

Daarnaast is het van groot belang dat een professionele portretfotograaf overweg kan met externe lichtbronnen, zoals een flits, en andere technische aspecten van de fotografie. Verder speelt het een grote rol dat een portretfotograaf ook overweg kan met het retoucheren van foto’s, zodat de foto’s uiteindelijk allemaal dezelfde consistente en zakelijke uitstraling hebben.

Zeker, wij retoucheren alle portretten. We doen een aantal standaard bewerkingen, zoals kleurcorrectie en het bijsnijden om de consistentie van de foto’s hetzelfde te houden (belangrijk als we meerdere mensen voor één bedrijf fotograferen). Maar wij voeren ook maatwerk aanpassingen door, zoals het realistisch oplichten van ogen, witter maken van tanden en het eventueel verminderen van oneffenheden (moedervlekken e.d. blijven, puistjes e.d. gaan weg). Dit dient subtiel te gebeuren, want het moet realistisch en natuurgetrouw blijven.

Het is bij veel van onze vaste klanten gebruikelijk dat wij maandelijks terugkomen om alle nieuwe medewerkers op de foto te zetten. Deze moeten allemaal consistent op de foto worden gezet. Wij komen hiervoor dan maandelijks terug. Hier kunnen wij vaste afspraken voor maken, zoals bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand om 14:00 tegen een vast tarief per persoon.

Uiteraard is het ook mogelijk om een zakelijke teamfoto te maken. Onzen portretfotografen hebben hier ervaring in. Een zakelijk teamfoto laten maken is niet makkelijk maar met de juiste ervaring van de portretfotograaf ook zeker niet onmogelijk. Als je door ons ook een teamfoto wilt laten maken tijdens de portretsessie dag is het belangrijk om dit van te voren door te geven. Het kan namelijk zijn dat we daar extra materiaal voor mee moeten nemen, afhankelijk van de grootte van het team. Per teamfoto hebben wij zo’n 5 tot 10 minuten nodig. Meer informatie via deze blog.

Ja, wij hebben een eigen studio in Eindhoven voorzien van een bar, lounge, kantoorruimte en studioruimte. Daarbij hebben we ook een aparte kleedhok zodat je gemakkelijk kunt omkleden als dat nodig is. Onze studio in Eindhoven is compleet ingericht voor zakelijke portretten. Zo hebben wij veel verschillende achtergronden klaar staan, hebben we veel accessoires liggen en staat de make-up – mits nodig – klaar. Uiteraard hebben wij ook alle denkbare apparatuur klaarstaan m.b.t. camera’s, lenzen en lichten.

Het is is niet moeilijk om je voor te bereiden op de komst van onze portretfotograaf. We hebben hiervoor speciaal 5 tips voor je op een rijtje gezet. Zakelijke portretten laten maken hoeft niet ingewikkeld en stressvol te zijn! Wij zorgen voor een ervaren portretfotograaf zodat jullie bedrijfsportretten vlekkeloos verlopen!

Heb je nog steeds vragen?

040-2024741