Portretfotografie

Een eerste indruk maak je maar één keer – laat het een goede zijn met professionele portretfotografie van Epsilon Studios. Of het nu gaat om portretfoto’s voor jezelf of een heel bedrijf: wij bieden professionele portretfotografie aan in onze studio (Eindhoven) of op locatie. 

"We werken al een aantal jaren naar volle tevredenheid met Epsilon Studios samen. Met de portretten van onze medewerkers hebben onze ‘Ictivianen’ op professionele wijze een gezicht gekregen."

— Ivon Kleindorst, Ictivity

Waarom zakelijke portretten aan ons toevertrouwen?

Veel ervaring

Meer dan 150 merken en bedrijven gingen je voor.

Snelle levertijd

Standaard binnen 3 werkdagen, nóg sneller in overleg.

Hoge tevredenheid

Onze klanten zijn zéér tevreden (5/5-sterren).

High-end apparatuur

Wij werken enkel en alleen met de beste apparatuur.

Vaste prijzen

Onze prijzen worden vooraf bepaald en staan vast.

Eigen portretstudio

Eigen portretstudio van 150m² in Eindhoven.

Wil jij ook goede portretten?

Neem contact op!

Veelgestelde vragen over portretfotografie

Portretfotografie gaat over het fotograferen van personen (en in ons geval: zakelijke fotografie gaat over het fotograferen van personen in de zakelijke context). Meestal is de persoon van hoofd tot ongeveer de schouders te zien (headshot). Sommige portretten maken we echter ook van top tot teen (full-body). Andere portretten maken we in de omgeving, zoals op kantoor (environmental). Een goede portretfoto is correct belicht, heeft een rustige achtergrond en toont een frisse expressie van het onderwerp.

Portret- en bedrijfsfotografie geeft je bedrijf een gezicht: uit welke mensen bestaan jullie? Het helpt natuurlijk als alle foto’s door dezelfde fotograaf zijn geschoten, met dezelfde compositie en belichting. Dat straalt transparantie, authenticiteit en professionaliteit uit.

We hebben een apart artikel gewijd aan het onderwerp wat zijn de kosten van portretfotografie. De kosten van een professionele portretfoto liggen sterk aan de eisen van de klant. De kosten zijn per persoon: dat betekent dat het voor ons een stuk efficiënter is om twintig mensen in één keer te fotograferen, dan drie mensen per opdracht. Allebei die scenario’s zijn uiteraard mogelijk, maar verschillen wel in prijs. De meeste bedrijven komen uit op ongeveer €25 tot €50 per persoon, al dan niet met een klein starttarief bij lage aantallen. Het nabewerken van de foto’s is hier bij de prijs inbegrepen. Voor een exact prijsvoorstel mag je gerust contact met ons opnemen

Portretfoto’s kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ervaring leert dat de professionele portretfoto’s die wij schieten voornamelijk gebruikt worden voor websites (de ‘over ons’ pagina), biografieën van boeken en blogs, social media profielen zoals LinkedIn en Facebook, smoelenboeken, intranet, jaarverslagen, CV, visitekaartjes en veel meer. Kortom: je kan veel met een goede portretfoto!

De belangrijkste taak van een portretfotograaf is het menselijke aspect: alles valt of staat bij het maken van een connectie met de persoon die we fotograferen. Wij werken doorgaans niet met modellen, maar met ‘gewone’ mensen – je collega, een ondernemer of atleet. Het is dus aan ons de taak om de persoon op zijn of haar gemak te stellen, zodat het onderwerp zo goed mogelijk op de foto staat. Dat lukt ons, met de nodige grapjes en complimenten, altijd. 

Daarnaast is het van groot belang dat een professionele fotograaf overweg kan met externe lichtbronnen, zoals een flits, en andere technische aspecten van de fotografie. Verder speelt het een grote rol dat een portretfotograaf ook overweg kan met het retoucheren van foto’s, zodat de foto’s uiteindelijk allemaal dezelfde uitstraling hebben.

Zeker, wij retoucheren alle foto’s. We doen een aantal standaard bewerkingen, zoals kleurcorrectie en het bijsnijden om de consistentie van de foto’s hetzelfde te houden (belangrijk als we meerdere mensen voor één bedrijf fotograferen). Maar we passen ook maatwerk aan, zoals het oplichten van ogen, witter maken van tanden en het eventueel verminderen van oneffenheden (moedervlekken e.d. blijven, puistjes e.d. gaan weg).

Een aantal van onze vaste klanten nemen maandelijks 5-20 mensen aan. Deze moeten allemaal consistent op de foto worden gezet. Wij komen hiervoor dan maandelijks terug. Hier kunnen wij vaste afspraken voor maken, zoals bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand om 14:00.

Heb je nog steeds vragen?

040-2024741