Steeds vaker krijg ik de vraag of ik een “corono-proof” goepsfoto (teamfoto) zou kunnen maken. Uiteraard kan ik dat. Hier onder neem ik je mee in de verschillende opties die wij binnen Epsilon Studios daarvoor bieden aan de hand van twee voorbeelden van onze klanten.

Groepsfoto/teamfoto met 1,5 meter afstand

Het maken van een goede groepsfoto is al moeilijk. Je dient namelijk niet één iemand, maar meerdere mensen tegelijk goed op de foto te krijgen. Daarbij wordt de compositie ook nog eens aanzienlijk moeilijker: hoe wijder je schiet hoe moeilijk het is om het beeld mooi en rustig te houden. Zie hier onder twee recente voorbeelden van hoe ik een groepsfoto heb gemaakt voor twee vaste klanten. In beide gevallen heb ik – naast het beschikbare omgevingslicht – ook gebruik gemaakt van flitslicht.

Groepsfoto/teamfoto zonder 1,5 meter afstand

Om verantwoord een corona-proof groepsfoto te maken zonder 1,5 meter afstand te hanteren is het mogelijk om met behulp van Photoshop mensen apart te fotograferen en over elkaar heen te plakken. En ja, dit kan er zeker realistisch en chique uitzien! In dit geval zijn alle foto’s door mij gemaakt in een zogenaamde “mobiele studio opstelling” gemaakt. Dat wil zeggen dat ik een mobiele studio op- en afbouw op locatie bij onze klanten. Naast het feit dat afstand en veilig zo worden gewaarborgd is er nog een groot voordeel aan deze aanpak: als de samenstelling wijzigt (nieuw personeel bijvoorbeeld), dan is het een kwestie van een nieuw persoon aan de foto toevoegen.

corona proof groepsofoto

Meer voorbeelden van teamfoto’s voor bedrijven

Naast de twee populaire manieren die hierboven zijn geschetst zijn er natuurlijk nog veel meer opties: namelijk de klassieke groepsfoto’s waarbij het niet nodig is om 1,5 meter afstand te bewaren tussen alle mensen. In hoeverre dit wel of niet mogelijk is ligt aan de actuele richtlijnen van de overheid.

teamfoto laten maken

Professionele teamfoto’s laten maken?

Als je ook interesse hebt in professionele teamfoto’s voor jouw organisatie zou je contact met ons op kunnen nemen voor een vrijblijvende prijsopgave. We kunnen aan de hand van een aantal simpele vragen precies vaststellen bij welk soort groepsfoto jouw wensen het beste aansluit.