In deze blogpost wil ik mijn (potentiële) klanten laten zien dat Epsilon Studios de COVID-19 uitbraak serieus neemt. Lees verder om er achter te komen welke maatregelen wij precies hebben getroffen om onze werkzaamheden zo veilig als mogelijk te kunnen uitvoeren.

0: Gevaccineerd en voorzien van QR-code

Het team van Epsilon Studios is volledig gevaccinerd. Zodoende hebben wij ook toegang tot bijvoorbeeld evenementenlocaties via onze persoonlijke QR-codes.

 • QR-code altijd bij de hand
 • Geeft ons toegang tot alle (openbare) locaties
 • Het vaccin biedt ook anderen een zekere mate van bescherming

1: Gepaste afstand

De eerste maatregel die wij hebben getroffen en zeer serieus nemen: minimaal 1,5 meter afstand bewaren. In de praktijk is het wel eens lastig en onhandig, maar wij doen er alles aan om hier rekening mee te houden. Een paar concrete voorbeelden:

 • Geen handen schudden
 • Niet samen in een lift stappen en ruimte geven
 • Meer eisen stellen aan de locatie: grotere ruimte, idealiter geventileerd

2: Persoonlijke hygiëne

De persoonlijke hygiëne van ons team is heel belangrijk. Zo nemen wij het wassen en desinfecteren van onze handen heel serieus. Daarbij hebben wij op de set een kit aanwezig met meerdere wegwerphandschoenen, mondkapjes en desinfecterende gel.

 • Regelmatig handen wassen
 • Hygiëne kit standaard aanwezig in onze tas
 • Niezen altijd in de elleboog, bij hoesten: lees punt 3 hieronder

3: Symptomen checken

Helaas zijn de symptomen van COVID-19 niet altijd even duidelijk. De belangrijkste lijken wel koorts en hoesten te zijn. Met name de laatste is erg belangrijk omdat deze er toe kan lijden dan anderen besmet kunnen raken. Bij hoesten volgt een annulering. Dezelfde mindset verwachten wij ook van onze klanten.

 • Bij hoesten dient de shoot te worden verschoven
 • Bij andere symptomen, zoals koorts en hoofdpijn, dienen wij het gesprek aan te gaan
 • Van zowel Epsilon Studios als de klant wordt flexibiliteit en redelijkheid hier in verwacht: geen annuleringskosten dus

4: Minder mensen

Hoe minder mensen aanwezig en bij elkaar hoe beter. Gelukkig werken wij voornamelijk alleen, dus meestal zonder assistenten en ander personeel. We zijn van plan om nu alleen nog maar alleen naar opdrachten toe te gaan.

 • Wij werken zonder assistenten
 • Aantal personen op de set minimaliseren en afwisselen
 • Zo kan de stylist die de set komt opbouwen dat doen voordat de rest aanwezig is

5: Sneltesten

Wij hebben een hele voorraard aan “prettige” sneltesten (slechts 2,5 cm in de neus). Deze geven binnen 20 min. een betrouwbaar beeld van mogelijke besmettingen op de set. Afstand bewaren is namelijk niet altijd mogelijk.

Onze aanpak per specialisme

Bij Epsilon Studios bedienen wij een breed scala aan klanten waarvoor wij verschillende soorten content aanbieden. De COVID-19 heeft niet op alle facetten van onze dienstverlening even veel impact, waarover hieronder meer.

5.1: Eventfotografie

Wij doen geen events meer. De overheid heeft deze ook allemaal verboden, dus de vraag is er ook niet meer. Zodra het weer mag staan wij er voor open om dit langzaam weer op te pakken, wederom met voorzorgsmaatregelen en in goed overleg met onze klanten en partners. Lees meer over eventfotografie.

5.2: Portretfotografie

Gelukkig kunnen portretten gewoon doorgaan. Het is voor ons zeer gemakkelijk om contact te vermijden: simpelweg met een boog om mensen heen lopen en geen handen meer schudden. De gemiddelde afstand tussen de camera en de geportretteerde was al ongeveer 2 tot 3 meter, dus dat is geen probleem. Lees meer over portretfotografie.

5.3: Productfotografie

Bij deze vorm van fotografie is het heel gemakkelijk om totaal geen contact meer met mensen te hebben. Onze klanten zijn nog wel welkom in onze studio daarvoor, maar hoe minder en hoe korter, hoe beter. Bij hele duidelijke opdrachten is zelfs geen contact meer nodig. Verzend ons de producten en wij regelen de rest. Lees meer over productfotografie.

5.4: Bedrijfsfotografie

Hier verstaan we sfeerbeelden en reportages onder. Dit wordt de komende tijd lastig omdat de meeste soorten bedrijfsfotografie meerdere mensen vereisen. Met creatief denken is er echter nog wel een hoop mogelijk. Zo kunnen wij mensen om de beurt aan een vergadertafel krijgen en ze later over elkaar heen plakken in Photoshop. Lees meer over bedrijfsfotografie.

5.5: Bedrijfsvideo’s

Hetzelfde als voor bedrijfsfotografie: met een beetje creatief denken en met bepaalde technieken moeten we hier – al dan niet met een aantal concessies – wel uit zien te komen. Ook kunnen wij beelden uit het archief bijvoorbeeld hergebruiken waar wel nog veel mensen bij elkaar te zien zijn – mits dit gewenst is uiteraard. Lees meer over bedrijfsvideo’s.

5.6: Animaties

Onze animaties (verzorgd door onze externe partner) kunnen gewoon doorgaan zoals altijd. Hiervoor hoeven geen mensen bij elkaar te komen. Afstemmingen en meetings kunnen uiteraard op afstand worden gehouden. Onze ervaringen hiermee zijn uitstekend. Lees meer over animaties.

5.7: Dronebeelden

Voor dronebeelden hebben wij wederom een externe partner die ons hier bij helpt. Doorgaans hoeven wij geen fysiek contact te hebben met onze klanten om dit te kunnen verzorgen. Duidelijke instructies zijn – zoals altijd – essentieel en meekijken kan op afstand. Lees meer over dronebeelden.

5.8: 360-tours

We krijgen de laatste tijd steeds meer aanvragen voor virtuele 360-tours. Dit kunnen wij wederom compleet zelfstandig zonder hulp van andere mensen. Meekijken is op afstand mogelijk, maar zeker na een korte meeting op afstand kunnen wij zelfstandig verder. Lees meer over 360-tours.