Eventfotografie tips

Regelmatig krijgen wij de vraag van onze klanten: hebben jullie tips om ons voor te bereiden op ons evenement? Het team van Epsilon Studios is zeer ervaren in het fotograferen van zakelijke evenementen. Lees verder voor onze 5 essentiële eventotografie tips!

Tip 1

Maak een planning

Wij hoeven niet álles te weten, maar de hoofdlijnen en eventuele verassingen zijn wel heel handig. Denk hierbij aan welke sprekers waar komen, maar ook een bepaald moment waarop bijv. vuurwerk of confetti wordt gebruikt. Heb je een paralel programma in een strakke planning? Dan zijn meerdere fotografen wellicht handig om zéker niets te missen!

Tip 2

Aanmelden fotografen

Vergeet niet om de fotograaf (of fotografen) aan te melden voor toegang! Wellicht hebben zij zelfs speciale (backstage/artiesten) toegang nodig, met bijbehorende badges, labels etc! Denk ook aan eventuele actuele zaken, zoals QR-codes (zie ook: COVID-19), parkeergelegenheid (en bijv. uitrijkaarten). Eten en drinken is vaak ook op locatie geregeld, waar we graag aan meedoen!

Tip 3

Denk aan de sponsoren

Veel evenementen worden gefinancierd door sponsoren en partners. Als dat bij jouw event ook het geval is, laat ons dan weten wie deze zijn (zéker de hoofdsponsoren)! Wij kunnen in onze compositie, focus, selectie en belichting hier rekening mee houden, zodat jouw sponsoren tevreden zijn en hun marketing uitingen er op aan kunnen passen!

Tip 4

Live beelden

Onze camera’s zijn voorzien van WiFi. Zodoende kunnen wij – mits gewenst en mogelijk gezien de tijd – ook live beelden doorsturen naar de klant. Een batch van zo’n 5 beelden kost ons doorgaans 10-15 min. Hoe meer nadruk hierop, hoe noodzakelijker om dit met meerdere fotograferen samen te doen. Eventueel komen hier dus extra kosten bij kijken.

Tip 5

Achter de schermen

Het organiseren van succesvolle evenementen is niet gemakkelijk. Doorgaans komt hier een compleet team van tientalle mensen bij kijken. Mits gewenst zorgen wij ook voor beelden achter de schermen (ook wel bekend als “Behind The Scene’s” (BTS)). Altijd leuk om zo het complete verhaal te vertellen en uiteraard goed voor social media en de rest van de betrokken partijen!

Bonus tip

Laat het gebeuren!

Wij begrijpen goed als je het allemaal spannend vindt. Zeker als het de eerste keer is. Maar maak je vooral geen zorgen en laat het gewoon gebeuren. Wij hebben zéér veel ervaring in eventfotografie en hebben meestal genoeg aan een simpele omschrijving. Bovendien mag je tijdens het event ook gerust live meekijken!

Tip: neem een kijkje op onze algemene eventfotografie pagina voor meer voorbeelden en onze klantreferenties pagina om te zien welke klanten je al voor gingen! Komt zeker goed!

Heb je nog steeds vragen?

040-2024741