Bedrijfsfotografie tips

Regelmatig krijgen wij de vraag van onze klanten: hebben jullie tips om ons voor te bereiden op jullie komst voor onze bedrijfsreportage? Met zo veel ervaring in bedrijfsfotografie kunnen wij jullie hier uiteraard bij helpen: aan de hand van deze 5 essentiële bedrijfsfotografie tips!

Tip 1

Wat aan te trekken

Het is belangrijk om aan te trekken wat past bij je organisatie. Is een blouse of pak gebruikelijk? Of is bedrukte bedrijfskleding gebruikelijk? Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook. Ook belangrijk om te denken aan eventuele veiligheidsvoorschriften: oordoppen, brillen, helmen, handschoenen etc.

Tip: we hebben een een compleet kledingadvies voor zakelijke fotografie geschreven met meer concrete tips!

Tip 2

Alles opgeruimd

Als wij langs komen is het belangrijk dat de locatie er goed uitziet. Nu is dat bij de meeste bedrijven wel het geval, maar soms wordt het toch vergeten of onderschat. Tijdens de fotoreportage is daar namelijk meestal weinig of geen tijd meer voor en we kunnen niet alles zomaar “wegshoppen”.

Tip: stem onze komst af met de (grote) schoonmaak. Worden de ramen ééns per maand schoongemaakt? Doe dat dan nét voor wij komen!

Tip 3

Iedereen op de hoogte

Het is handig om iedereen hier van om de hoogte te stellen omdat niet iedereen altijd aanwezig is. Ook willen sommige mensen wellicht niet op de foto. En dan heb je nog de mensen die er toch onverwachts niet meer bij kunnen zijn. Beter een paar mensen te veel dan te weinig. En vergeet niet de beveiliging op de hoogte te stellen!

Tip: stuur een mail naar al je collega’s om ze op de hoogte te stellen van onze komst. Leg daarbij uit wat we komen doen en waar de foto’s voor gebruikt gaan worden.

Tip 4

Slecht weer scenario

Een strak blauwe lucht en een zonnetje: dat willen we allemaal. Echter kunnen we geen garanties geven. Onze afspraak staat doorgaans ook al een aantal weken van tevoren vast. Wat als het slecht weer wordt? Niks aan de hand. We kunnen de shoot – mits buiten – gemakkelijk en kosteloos verplaatsen. En met Photoshop hebben kunnen wij ook een hoop!

Tip: kijk één a twee dagen van tevoren naar de weersvoorspellingen. Dan zijn ze namelijk het meest betrouwbaar. Verzetten is onhandig maar logisch en doorgaans kosteloos!

Tip 5

Maak een moodboard

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is niet meer dan een collage van foto’s die je mooi vindt. Je kunt hier Pinterest, Intagram en Google voor gebruiken. Ga ook opzoek naar wat concurrenten doen: dit geeft doorgaans een goed beeld van wat wel en niet werkt. Zorg er ook voor dat je goed benoemt welke elementen daarbij belangrijk zijn. Een goed moodboard heeft een duidelijke rode draad.

Tip: zie ook onze blogpost over het maken van een moodboard voor meer informatie over dit onderwerp!

Bonus tip

Laat het gebeuren!

Wij begrijpen goed als je het allemaal spannend vindt. Zeker als het je eerste keer is. Maar maak je vooral geen zorgen en laat het gewoon gebeuren. Wij hebben zéér veel ervaring in bedrijfsfotografie en hebben meestal genoeg aan een simpele omschrijving. Bovendien mag je tijdens de shoot zelfs ook input geven en meekijken!

Tip: neem een kijkje op onze algemene bedrijfsfotografie pagina voor meer voorbeelden en onze klantreferenties pagina om te zien welke klanten je al voor gingen! Komt zeker goed!

Heb je nog steeds vragen?

040-2024741