Bedrijfsfotografie tarieven

Wat zijn de kosten, prijzen en tarieven van bedrijfsfotografie? Deze vraag krijgen wij regelmatig bij Epsilon Studios. Wij doen niet geheimzinning over onze kosten, prijzen en tarieven en geven je aan de hand van een aantal business cases daadwerkelijk antwoord op je vraag!

Case 1

Bedrijfsfotografie

Je hebt behoefte aan nieuwe sfeerbeelden voor je brochures, website en social media en wilt hier een professionele bedrijfsfotograaf voor inschakelen. Wat zijn dan onze tarieven?

Tijd op locatie

Op locatie zijn wij meestal 4-8 uur bezig voor sfeerbeelden voor professionele bedrijfsfotografie.

Tijd in de studio

Daarbij zijn wij nog ongeveer 4-8 uur bezig met de zorgvuldige selectie en nabewerking.


Totaal

Zoals je ziet zijn wij al snel 1 á 2 werkdagen kwijt aan één shoot. De kosten hiervan liggen zo rond de € 499 (kleinere paketten) en de € 1499 (grotere paketten).

Deliverables

Daarvoor krijg je een zeer ervaren en professionele bedrijfsfotograaf op locatie. Meer concreet zullen wij al snel tussen de 30 en 50 beelden opleveren. Kun je zeker even mee vooruit.

Meer informatie over bedrijfsfotografieOfferte aanvragen
Case 2

Productfotografie

Je hebt behoefte aan nieuwe productfoto’s van een nieuwe lijn dat je aan lanceren bent en wilt een professionele productfotograaf inschakelen. Welke tarieven hanteren wij dan?

Studio

Productfotografie gebeurt zelden op locatie en vrijwel altijd bij ons in de studio. Wij kunnen hier meer kwaliteit leveren in minder tijd en dus kosten.

Investering

We maken van te voren vaste prijsafspraken per product, veelal tussen de € 25-50 per foto liggen. Laten we even uitgaan van 10 producten met 2 foto's per product (voor- en achteraanzicht). Totaal kom je dus uit op € 500 tot € 1000.

Deliverables

Maar wat krijg je hier nou precies voor? Allereerst natuurlijk het totaal aan afgesproken foto's (20 foto's in dit voorbeeld). Iedere foto's krijg je in hoge resolutie (JPEG) en met transparante achtergrond (PNG).

Meer informatie over productfotografieOfferte aanvragen
Case 3

Portretfotografie

Je hebt behoefte aan nieuwe portretten van jezelf en je collega’s en wilt hier een professionele portretfotograaf voor inschakelen. Wij zijn dan onze tarieven?

Locatie

Portretfotografie gebeurt meestal bij jullie op locatie. Dit is wel zo efficiënt voor alle medewerkers die op de foto moeten.

Investering

We maken van te voren vaste prijsafspraken per persoon, veelal tussen de € 50-75 per foto liggen. We hebben hier een vaste staffel voor. Laten we even uitgaan van 10 personen. Totaal kom je dus uit op € 500 tot € 750.

Deliverables

Maar wat krijg je hier nou precies voor? Allereerst 10 professionele en handmatig nabewerkte portretten. Daarbij krijg je ook een professionele uitstraling. Succes gegarandeerd!

Meer informatie over portretfotografieOfferte aanvragen
Case 4

Eventfotografie

Je bent een zakelijk evenement aan het organiseren en wilt alles professioneel vastgelegd hebben door een eventfotograaf van Epsilon Studios. Wat kost dat?

Op locatie

Een gemiddeld event vastleggen kost ons 4 uur op locatie voor een complete event reportage.

Tijd in de studio

Daarbij zijn wij nog ongeveer 2 uur bezig met de nabewerking van de beelden.


Totaal

Als je de totaal uren bij elkaar optelt kom je uit op 6 uur. Vermenigvuldig je dit met ons uurtarief van € 149 per uur, kom je uit op € 894 totaal.

Deliverables

Maar wat krijg je hier nou precies voor? Allereerst natuurlijk een compleet verzorgde reportage bestaande uit minimaal 50 verschillende nabewerkte beelden met veel diversiteit. In de praktijk zijn dit er echter zelden minder dan 100. Het moet een balans zijn tussen kwaliteit en kwantiteit.

Meer informatie over eventfotografieOfferte aanvragen

Waarom zakelijke fotografie aan ons toevertrouwen?

Veel ervaring

Meer dan 150 merken en bedrijven gingen je voor.

Snelle levertijd

Standaard binnen 3 werkdagen, nóg sneller in overleg.

Hoge tevredenheid

Onze klanten zijn zéér tevreden (5/5-sterren).

High-end apparatuur

Wij werken enkel en alleen met de beste apparatuur.

Vaste tarieven

Onze prijzen worden vooraf bepaald en staan vast.

Eigen studio

Eigen foto- & videostudio van 150m² in Eindhoven.

Meer informatie over bedrijfsfotografie kosten, prijzen & tarieven

Bedrijfsfotografie moet je zeker niet zien als een kostenpost. Het is een investering in je bedrijf, merk en product of dienst. Goede bedrijfsfotografie verdient zichzelf in veelvoud terug. Zou jij een dienst afnemen van een bedrijf waarvan de website vol zit met goedkope stockfoto’s? Precies.

Foto’s komen veel meer binnen dan tekst. Iedereen kan opschrijven dat jullie een mooi gebouw hebben, maar weinig mensen kunnen jullie gebouw zo fotograferen dat zijn esthetiek voor zichzelf spreekt. Met goede bedrijfsfoto’s valt een bedrijf meer op: het straalt betrouwbaarheid, transparantie en autoriteit uit. De tarieven voor bedrijfsfotografie zijn misschien niet laag – maar het gaat om de ROI (Return on Investment).

Ons uurtarief bedraagt € 149 per uur excl. BTW en excl. reiskosten. Wij hanteren een simpele formule voor de hoeveelheid werk in de nabewerking: 50% van de tijd dat het ons op locatie heeft gekost. Stel dat wij op locatie 4 uur aan het fotograferen waren, dan rekenen wij daar nog 2 uur (50% extra) aan tijd bovenop voor de nabewerking. Totaal van 6 uur á € 149 (€ 894 totaal).

Wij hanteren € 0,99 per km voor de reiskosten. Mochten we moeten vliegen voor een opdracht, dan rekenen wij simpelweg de kosten voor de vlucht en komt de € 0,99 per km te vervallen. Onze reiskosten komen dus bovenop de reguliere bedrijfsfotografie tarieven.

Wij maken – net zoals jullie – ook veel kosten. Een paar belangrijke kostenposten voor ons zijn:

  • Huur van onze professionele studio
  • Verzekeringen van ons apparatuur & ruimte
  • Reiskosten & onderhoud auto/apparatuur
  • Afschrijvingen van apparatuur
  • Administratie & overig

Om je een beeld te geven: bij een beetje opdracht hebben wij al snel € 25.000 aan spullen bij ons en dan hebben we nog lang niet alles meegenomen (is ook niet nodig). De verzekeringen, onderhoud & afschrijvingen hiervan zijn aanzienlijk. Minder professionele bedrijfsfotografen hebben meestal slechts een fractie van de ervaring, kunde en apparatuur van wat wij hebben. En dat geldt ook voor de kosten die zij maken.

Wellicht is het je opgevallen dat wij geen marketing kosten maken. En dat is ook zo. Wij hebben een achtergrond in online marketing en doen daarbij alles zelf – voor zo ver dat nodig is. Eigenlijk leven wij gewoon van vaste klanten, mond-tot-mond reclame en organisch zoekverkeer (SEO, daarom ben jij nu hier!).

Lees ook: welke kosten maakt een fotograaf.

Naast de “reguliere” bedrijfsfotografie tarieven (simpelweg ons uurtarief) kunnen er naast reiskosten nog andere variabele kosten bij komen. Denk hierbij aan het inhuren van modellen, stylisten, locatie en make-up. Of dit nodig is hangt volledig van de de wensen en het budget van de klant.

Heb je nog steeds vragen?

040-2024741