Animatie tarieven

Wat zijn de kosten, prijzen en tarieven van animaties en welke factoren zijn van invloed? Aan de hand van een aantal video animatie business cases nemen we je mee en hopen we je zo meer inzicht te kunnen geven in de kosten van video animaties en onze werkwijze.

Case 1

Basis animatie

Je hebt behoefte aan een relatief simple animatievideo welke een bepaald proces, product of dienst eenvoudig dient uit leggen. Niet te veel poespas, wel professionele kwaliteit.

Voorbeeld

Een concreet voorbeeld van een zogenaamde "standaard animatie":


Geschatte investering

Uiteraard zijn alle animaties maatwerk, maar om je toch een beeld te geven van de investering: een basis animaite kost bij ons tussen de € 2.500 en € 4.000.

Daarnaast maken wij regelmatig korte en betaalbare animaties t.b.v. social media. Meer informatie? Dan dan contact met ons op.

Deliverables

Een professionele animatie van zo'n 60 seconden met voice over, muziek en ondertitels. Uiteraard ben jij betrokken bij het animatieproces.

Meer informatie over animaties
Case 2

Standaard animatie

Je hebt behoefte aan een meer uitgebreide animatievideo welke ook wat complexer is. Vergt meer overleg en meer maatwerk dan een basis animatievideo.

Voorbeeld

Een concreet voorbeeld van een zogenaamde "standaard animatie":


Geschatte investering

Uiteraard zijn alle animaties maatwerk, maar om je toch een beeld te geven van de investering: een standaard animaite kost bij ons tussen de € 4.000 en € 5.500.

Deliverables

Een professionele animatie van zo'n 60 sec. met meer maatwerk animaties en nog altijd hoge kwaliteit voice over, muziek en ondertitels. Meer overleg door meer maatwerk.

Meer informatie over animaties
Case 3

Complexe animatie

Je hebt behoefte aan een comlexe animatie video. Wellicht moeten wij hier greenscreen video’s in verwerken en 3D-technieken toepassen. Allemaal mogelijk!

Voorbeeld

Een concreet voorbeeld van een zogenaamde "complexe animatie":


Geschatte investering

Onze complexe animaties kunnen aardig oplopen in de kosten. Maar dan krijg je ook wat. Dit soort projecten kosten bij ons doorgaans tussen de € 5.500 en € 10.000.

Deliverables

Een professionele animatie van zo'n 60-120 sec. waarbij wij alles uit de kast trekken: greenscreen video, meertalige versies, frame-by-frame editing, 3D en meer.

Meer informatie over animaties

Meer informatie over animatie kosten, prijzen & tarieven

Dit is sterk afhankelijk van het type animatie en de lengte, maar over het algemeen duurt het complete traject 3 tot 4 weken. 

Onze animatievideo’s zijn onbeperkt inzetbaar en via welk medium dan ook. Mocht je de video op  een specifiek medium inzetten, zoals social media, dan passen we het formaat van de video  daarop aan.

Binnen animaties is het ongebruikelijk om te spreken van een uurtarief. We spreken een projectprijs af onze een aantal voorwaarden. Mits alles binnen de vastgestelde voorwaarden kan worden gerealiseerd staan onze prijzen dus vooraf vast.

De tijdsduur van een animatievideo loopt uiteen van een paar seconden tot een half uur of langer,  afhankelijk van wat het doel en de boodschap van de video is. Maar over het algemeen duurt een  animatie niet langer dan 60 seconden. Dit is de sweet spot als het gaat om de balans tussen voldoende informatie overbrengen en de aandacht vasthouden.

Digitale toegankelijkheid is een eisenpakket wat door de overheid is geïntroduceerd, om websites  en online documenten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Animatievideo’s  sluiten hier feilloos op aan, omdat het bewegend beeld combineerd met geluid en tekst. Zo  leveren wij animaties met ondertiteling en is een gesproken scene omschrijving voor visueel  beperkten ook mogelijk.

De input voor de productie van een animatie kan flink uiteenlopen, maar is heel belangrijk om van  start te kunnen gaan. Te denken valt aan handleidingen, website teksten, rapporten, maar ook  interviews en presentaties. Als basis voor de stijl en het kleurgebruik is veelal het huisstijlhandboek een belangrijke bron van informatie, wat betreft kleur, font, patronen en vormen.  Als de opdrachtgever dit niet voor handen heeft, volstaat soms ook het logo met huisstijlkleuren.

Heb je nog steeds vragen?

040-2024741