Waarom zou je professionele visagie moeten overwegen voor jouw zakelijke portretshoot? In deze blogpost neem ik je mee in de werkwijze van Epsilon Studios, laat ik je een aantal voorbeelden zien en beantwoord ik de meest gestelde vragen over visagie t.b.v. zakelijke portretfotografie.

Wat is de impact van visagie?

Om het verschil duidelijk te maken tussen geen en professionele visagie hebben wij een voorbeeld gemaakt welke hier onder bekeken en geschoven kan worden. Het linkerbeeld is zonder make-up, het rechtbeeld is met professionele make-up en een beetje haar styling. Verder zijn alle andere variabelen, zoals belichting, compositie, pose en nabewerking gelijk gebleven.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan visagie?

Dat ligt er een beetje aan. Onze klanten kiezen er meestal voor om voor een meer natuurlijke look te gaan. In dat geval kost de visagie zo’n 5-10 minuten per persoon. Bij de mannen vaak iets korter, bij de vrouwen vaak iets langer. In een uur tijd kunnen wij dus zo’n 10 mensen voorzien van professionele basis-visagie. Meer uitgebreid is ook mogelijk, maar dan kost het al snel 15-30 minuten per persoon.

zakelijke portretfotografie visagie eindhoven

Wat zijn de voordelen van visagie?

Om te beginen: visagie is geen absolute must. Net zoals dat je bij een goed restaurant niet perse voor een bijpassend wijnarrangement hoeft te gaan. Dat gezegd hebbende: het kan dus wel echt net dat extra toevoegen. Daarbij is het voor de geportreteerde ook best een leuke beleving. Je ziet er daarna net wat frisser en mooier uit en dat geeft je weer zelfvertrouwen, wat weer goed te zien is op de foto’s.

Wat zijn de vereisten voor visagie?

We bieden professionele visagie aan bij ons in de studio (Eindhoven) of bij onze klanten op locatie. Vaak wordt de visagie verzorgd in dezelfde ruimte als de fotografie. Een ruimte van 3 bij 4 meter is dan vaak al groot genoeg. Verder hoeven de personen die op de foto te gaan niet veel make-up op, voorafgaan aan de visagie. Dat wil overigens niet zegggen dat je niks op mag. Verder is het belangrijk om duidelijk te maken dat het voor zowel mannen als vrouwen kan.

visagie professionel eindhoven

Ook interesse in professionele visagie bij jouw shoot?

Professionele visagie kan voor één persoon of voor hele groepen, op locatie of in onze studio. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.