Waarom zou je professionele visagie moeten overwegen voor jouw zakelijke portretshoot? In deze blogpost neem ik je mee in de werkwijze van Epsilon Studios, laat ik je een aantal voorbeelden zien en beantwoord ik de meest gestelde vragen over visagie t.b.v. zakelijke portretfotografie.

Wat is de impact van visagie?

Om het verschil duidelijk te maken tussen een zakelijke portretshoot zonder en met professionele visagie hebben wij een voorbeeld gemaakt welke hier onder bekeken en geschoven kan worden. Het linkerbeeld is zonder make-up, het rechtbeeld is met professionele make-up en een beetje haar styling. Verder zijn alle andere variabelen, zoals belichting, compositie, pose en nabewerking gelijk gebleven.

visagie zakelijke fotografie visagie zakelijke fotografie

Zoals je ziet is er een hele neutrale make-up aangebracht om de juiste indruk achter laten met de portretfoto’s. De subtiele make-up zorgt voor een uitgeruste en stralende blik. Bij de heren kan dit ook worden aangebracht, waardoor er oneffenheden en eventuele donkere kringen worden weggewerkt. Ook kunnen de wenkbrauwen heel licht worden aangezet, waardoor het accent op de ogen wordt gelegd.

Bij vrouwen kan de visagie een stuk meer uitgebreid zijn. Bij het portret hierboven is ook wat extra accent gelegd op de ogen om deze nog sprekender te maken. Dit is heel subtiel gedaan, maar naar wens kan de make-up ook wat extra aangebracht worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mascara en een iets wat opvallendere oogmake-up of meer accent op de lippen door lipstick.

Hoeveel tijd hebben wij nodig?

Dat ligt er een beetje aan. Onze klanten kiezen er meestal voor om voor een meer natuurlijke look te gaan. In dat geval kost de visagie zo’n 5-10 minuten per persoon. Bij de mannen vaak iets korter, bij de vrouwen vaak iets langer. In een uur tijd kunnen wij dus zo’n 10 mensen voorzien van professionele basis-visagie. Meer uitgebreid is ook mogelijk, maar dan kost het al snel 15-30 minuten per persoon.

zakelijke portretfotografie visagie eindhoven

Wat zijn de voordelen van visagie?

Om te beginen: visagie is geen absolute must. Net zoals dat je bij een goed restaurant niet perse voor een bijpassend wijnarrangement hoeft te gaan. Dat gezegd hebbende: het kan dus wel echt net dat extra toevoegen. Daarbij is het voor de geportreteerde ook een leuke beleving. Je ziet er daarna net wat frisser en mooier uit en dat geeft je weer zelfvertrouwen, wat weer goed te zien is op de foto’s!

Wat zijn de vereisten voor visagie?

We bieden professionele visagie aan bij ons in de studio (Eindhoven) of bij onze klanten op locatie. Vaak wordt de visagie verzorgd in dezelfde ruimte als de fotografie. Een ruimte van 3 bij 4 meter is dan vaak al groot genoeg. Verder hoeven de personen die op de foto te gaan geen make-up op, voorafgaand aan de visagie. Dat wil overigens niet zeggen dat je niks op mag en het dus volledig opnieuw wordt gedaan voor de portretshoot, want het kan ook bijgewerkt worden naar wens. Verder is het belangrijk om duidelijk te maken dat het voor zowel mannen als vrouwen kan.

visagie professionel eindhoven

Ook interesse in professionele visagie bij jouw shoot?

Professionele visagie kan voor één persoon of voor hele groepen, op locatie of in onze studio. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.